header image

RAJE SLOVENSKO ALI TUJE? Preveri empirično.

Objavil: palma | 19.10.2010 | 2 Komentarjev |

Glede na to, da se večkrat lotim kakšne večje ali manjše raziskave, naj bo to za kakšen članek, raziskovalni projekt, zaključno delo ali kaj drugega, me vedno zanima, kakšne so možnosti spletnih orodij za ta namen. Kaj hočem, sem že ena izmed predstavnic generacije, ki ji je lažje, če marsikaj postori s pomočjo možnosti, ki jih nudita računalnik in internet.

Možnost izdelave spletnih anket je zelo dobrodošla zadeva. Kar nekaj ponudnikov obstaja, ki nudijo tudi zastonj pakete. Moram reči, da sem poskusila vsaj pri treh tujih ponudnikih. Potem pa sem med brskanjem po internetu našla slovensko varianto. Zelo všečna zadevica. Enostavno uporabna – FLUIDSURVEYS. Vsakomur, ki se loteva raziskovanja na tak ali drugačen način (diploma, magistrska, raziskave v delovnem okolju…) pride takšno orodje za izdelavo spletnih anket še kako prav.

Ravno se ukvarjam z eno krajšo raziskavo za potrebe članka, ki bo govoril o načinih, dostopnosti, praktičnosti…različnih načinov prevoza v službo ali šolo. (PS- Anketa je dostopna tukaj. Izpolnjevanje vzame manj kot 5 minut, zato vas toplo vabim k izpolnjevanju.)

Anketni vprašalnik sem najprej pripravila z orodjem enega izmed tujih ponudnikov, a ko sem našla FLUIDSURVEYS, sem se odločila, da poskusim še z njihovim orodjem. Tukaj je dostopna FLUIDSURVEY varianta.

Super zadeva, moram reč. Všeč mi je, da so vsi ‘opozorilni, pozdravni, poslovilni…stavki’ v slovenščini in omogočajo prijaznejši pristop k anketirancu, kar pri tujih ponudnikih (velikokrat) ni možno.

V nadaljevanju imam namen izvesti še daljšo-mednarodno raziskavo kot uvod v doktorski študij in mislim, da bom zopet uporabila FLUIDSURVEYS. Pravzaprav sem presenečena, da nisem prej prišla do njih. Ampak tako je to…ne prigooglaš si vedno v prvem poskusu tistega kar bi najbolj rabil J

Če vas zanima več o FLUIDSURVEYS kliknite sem.

Še enkrat pa vas vabim tudi k izpolnjevanju svoje ankete (manj kot 5 minut vam bo vzela). Anketa je dostopna tukaj. V veliko pomoč mi bo, če jo boste izpolnili.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Moji članki, Uporabna informacija?

Odzivi

Si mi ti poslala zadnjič neko anketo, jaz sem pa zbrisala ker sem mislila, da je spam?
Pošlji še enkrat, če ti ni pretežko.
lp

Poslano. Hvala :-)

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije